Търсачка

Категории

Археология, История Аграрни науки Биология, Екология География, Геология Европейска интеграция Етнология, Фолклор Журналистика Икономика    Финанси, Банки    Маркетинг    Мениджмънт    Туризъм    Счетоводство    Международни Отношения (МИО)    Човешки ресурси, Икономика на труда    Макроикономика    Публична администрация    Реклама и PR    Планиране и прогнозиране    Бизнес комуникации и кореспонденция    Социални дейности    Търговия    Стопанска дейност на фирмата, Микроикономика    Агробизнес    Производство, технологии    Транспорт, Логистика    Застрахователно дело Информатика, ИТ Изобразително изкуство Литература Математика Отбрана, Полиция Право Психология Педагогика Политология, Политика Религия Социология Технически науки Физика Философия Чужди езици Горско стопанство Хранителни технологии Съобщения
Банер

Дипломни Икономика Търговия Проект за създаване на фирма – търговия с кафе


Малка дипломна работа, 41 страници по-големи от стандартните, съдържа таблици, графики, схеми
Цена: 2.40лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

РЕЗЮМЕ

Настоящият проект представя учредяването на фирма “Микаса” ООД, чиято основна дейност е търговия с богат асортимент от видове кафе и други продукти, заместители на кафе.

“Микаса” ООД, започва дейноста си с начален капитал от 100 000 /сто хиледи/ лева, образуван от равните вноски на трима съдружници:

1. Иван Иванов Стойлов – 33 333 лева

2. Даниела Василева Илиева – 33 333 лева

3. Станислав Борисов Илиев – 33 333 лева

с решение № 420 на 01. 12. 2002 год. На учредителното събрание единодушно бе избрана Иван Иванов Стойлов за управител и представител на дружеството.

При провеждането на търг за отдаване на общински обект под наем, ние се сдобихме със сграда намираща се на ул. “ 25 Септември ” № 10, гр. Добрич, дружеството ни притежава и търговски обект в гр. Варна придобит под наем от физическо лице намиращ се на ул. “ Д - р Пюскюлиев” № 62.

В бизнес плана са описани подробно начините, последователността и нужните изследвания и проучвания, за да може да просъществува една фирма. “ Микаса ” ООД проучи пазарите, на които ще излезе,продуктите,които се търсят, пазарния сегмент в който попада като търговец на кафе. Фирмата изследва конкурентите си,техните силни и слаби страни, съпостави своите продукти с конкуренцията и откри свойте конкурентни предимства.

Конкурентните ни предимства са: предлагане на богат асортимент от кафе, чай, какао, както и възможно да се комбинират различни видове кафе според вкусовете и изисквания на клиентите, от лично качество на продуктите, конкурентни цени и коректно обслужване.

Продуктите си доставяме от фирма “ ЕЛИА” АД – гр. София,

“Експресо & Мока “ ЕООД и др. Нашето дружество снабдява малки търговски обекти в гр. Добрич и гр. Варна.

Подробно сме описали и начина, по който ще реализираме продуктите на пазара. Посочен е и конкретния канал на реализация на продуктите на “ Микаса ” ООД.

Маркетинговата стратегия, рекламата, бяджета за нея, средствата са реклама не са убягнали от погледите на специалистите и са включени в настоящия бизнес план.

Човешките ресурси, с които разполага една фирма са един от най – важните за съществуването и прогреса на организацията. Поради степента на важност на кадрите сме отделили не малко внимание на набирането на персонала, по какаъв начин се извършва, как влияе върху дейността на „Микаса” ООД. Посочили сме мотивационата политика на фирмата, стимулите които ще предоставим на персонала и клиентите си.

Обърнали сме внимание и на управленческите решения, с които трябва да е запознат всеки управител и управителен съвет. Посочили сме конкретните решения, които трябва да се вземат като сме се съобразили със съответната дейност и конкуренцията.

В плана може да се открият и проучвания и разбира се направените анализи от тези проучвания, до какви изводи са достигнали ръководителите и какво ще предприемат за подобряване конкурентноспособността на „Микаса” ООД.

Финансовите средства не могат да се изключат от бизнес плана. Посочен е по какъв начин се подбира капитала, съдържа и финансови данни и прогнози, начини за подобряване финансовото състояние на фирмата.

Бизнес плана на „Микаса” ООД съдържа важна и актуална информация, която изяснява на правителния съвет много по – нататъшни действия, какви проблеми трябва се елиминират и по какъв начин трябва да се постигнат поставените си цели.

МИСИЯ И ЦЕЛИ

Мисията на “Микаса” демонстрира нейнатата ориентация в дългосрочен план, като разкрива и обединява в една посока всички нейни решения и действия. Чрез своите продукти фирмата удовлетворява потребностите на голяма част от потребителите от различни възрастови групи. Чрез подходящата си МТБ и качеството на продуктите, коректноста си на пазара и отличното си обслужване, “Микаса” още от самото си създаване се налажи на съответните пазари.

Ключовите фактори за успех са: богатата материална база, осигуряване на добри хигиенни условия, гъвкава ценова политика, запазване на конкурентните предимства, преодоляване на слабите страни на фирмата, лоялност към клиента.

Цели:

ü минимизиране на всички разходи;

ü лидерство в дистрибуцията на продуктите в областта;

ü да се изпреварва поведението на конкуренцията

ü преодоляване на конкуренцията;

ü съобразяване вкусовете и изискванията на клиентите;

ü умело ръководство;

ü оцеляване на дружеството в условията на пазарен преход;

ü желание за развитие на дружеството;

ü висок професионализъм;

ü контакти с фирмите от бранша;

ü познаване на проблемите в търговията с кафе, чай и какао и професионалното им разрешаване;

ü коректност в отношенията с партньорите;

ü увеличaване на процента постоянни клиенти;

ü стимулират продажбите

ü подобри печалбата

ü подобри търговската стратегия - чрез ефективна реклама, различни през

ü да се работи по издигане имиджа на фирмата и нейната търговска марка ентации, участие на международни панайри

ü развитие създадената мрежа от партньори за стимулиране на продажбите

ü внедряване на нови технологии и техники;

ü изготвяне адекватни за нуждите на фирмата програми за набор и подбор на персонала;

ü подобряване качеството на услугите и на контактите между персонала и клиента;

ü мотивирне на персонала за по – качествено обслужване;

ü увеличаване количеството и качеството на предлаганите продукти;

ü увеличаване на средствата за развитие и усъвършенстване на хората;

ü задържане на професионално пригодния персонал;

ü поддържане на старите и установяване на нови контакти и договорни отношения

Пътищата за постигане на целите са заложени освен в конкурентните предимства, които са предлагане на разнообразие от комбинации, диабетични и диетични продукти, както и в специалните отстъпки, конкурентни цени, коректно обслужване отлично качество и атрактивна реклама.

Базовите цели в дългосрочен план на “ Микаса “ ООД е разширяване на дистрибуторската мрежа в сраната и стремеж към максимална печалба.

Ценностите и принципите на поведение в „Микаса” ООД са строго формулирани в “Наръчник на работника”, в който са засегнати и подробно описани критериите за поведение на всяка една длъжност във фирмата.

За добро изпълнение на целите трябва да мотивираме служителите си за по - добро изпълнение. Тук ръководителя дава информация, преодолява съпротивата, оказва помощ.

 

--------------------------------------------------------------

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

ПОДБОР, МОТИВАЦИЯ И ОСИГУРЯВАНЕ НА ПЕРСОНАЛ

Общият персонал на ” Микаса “ ООД се състои от двадесет души. Набирането му се извърши чрез обява в местния печат, като в нея бяха посочени ясно критериите на фирмата, съобразени с длъжностната характеристика.

Ние, мениджърите на “Микаса” ООД като съвременно мислещи ръководители осъзнаваме, че ефективността на нашата организация, както и нейното съвършенство се постигат най - мащабно и най - бързо чрез най - значимите ресурси на съвременната организация - човешките ресурси. В този аспект сме изготвили стратегия за привличане, поддържане и постигане на съгласие със служителите на базата на различни мотивационни техники. Именно мотивацията е в основата на програмите ни за усъвършенстване на персонала, планиране на кариерата, възнагражденията, организацията на труда и други

Започвайки с поставянето на задачи на служителите трябва да отбележим, че то мотивира хората за по-ефективно изпълнение. Ние предоставяме ресурсите като: необходимо време за изпълнение, делегиране на изпълнителите при необходимост, стимулираме изпълнението на задачата като даваме пълни и точни инструкции, оказваме доверие и подкрепа на служителите, оказваме помощ чрез обучение и награди, чрез поддържане на обратна връзка със служителите. Изпълнението на задачата води не само до повишаване ефективността от работата, но повишава самочувствието на хората.

Осъществяваме системен и адекватен технически контрол, дейността ни е постоянна, без резки спадове и провали, което гарантира редовното изплащане на работните заплати. Отношенията ни към служителите са отношения по - скоро към равни, отколкото като към подчинени. Като направим анализ на хигиенните фактори се вижда, че предлагаме една спокойна обстановка за работа. От изключителна важност е, че предлагаме на служителите възможности за развитие и усъвършенстване, както личностно, така и професионално, чрез възлагане на по - големи задачи, признания за добри резултати, различни стимули. Що се отнася до възнагражденията като мотивационен фактор се стремим политиката ни в тази насока да се основава най - вече на справедливост.

За добрата мотивация, както от финансова, така и от морална гледна точка ръководството може да предостави безплатен транспорт, минимални цени на храна и напитки, осигуряване на работни облекла, които ще спомагат за удобството на персонала през работния процес.

Всяка година се организира томбола и един от нашите служители заедно с цялото си семейство празнува Коледа в Банско на разноски на дружеството;

Управителят и отделните специалисти трябва да следят за:

ü добрата дисциплина и коректност при изпълнение на задачите;

ü реализирането на основните приети планови задачи и извършване на контрол по изпълнението им;

ü качествено обслужване;

ü задълженията, които се поставят на всекидневните оперативки;

ü ефективността от мотивационната политика на фирмата;

ü реакциите на персонала от дадена промяна ;

ü конфликти между персонала

ü образуване на неформални групи и лидерство.

ОБЯВА

Конкурс за шофьор – снабдител по документи и събеседване.

Кандидатът да отговаря на условията:

1. Завършено средно образование;

2. Правоспособност на МПС категория В и С

3. Трудов стаг по специалноста минимум 3 години

Документи за кандидатстване:

1. Заявление – молба за участие в конкурса;

2. Документ за правоспособност на МПС

3. Документ удостоверяващ трудовия стаж.

Информация на телефон 058/600901

052/807060

Адрес: гр. Добрич, ул.”25 Септември” № 10

Длъжностна характеристика на шофьор – снабдител

Преди да назначи своя шофьор – снабдител “ Микаса “ ООД се задължава да го уведоми за неговите права и задължения.

Задължения:

1. Задължава се да работи 5 / Пет / дни в седмицата;

2. Осем часов работен ден;

3. Наси материална отговорнос за транспортирането на стоките;

4. Срочно изпълнение на заявките.

Права :

1. Има право на 2 / Два / почивни дни;

2. Право на почивка между работно време;

3. Право да изисква от управителя допълнително възнаграгдение при извънреден труд;

4. Право на обещетениепри закъснение над един месец на трудово възнаграждение;

5. Право на отпуск, командировки.

След като длъжностната характеристика бъде опозната, следва да се предостави и Трудов договор, който би следвало да се подписаше както от бъдещия служител, така и от управителя на фирмата. Подписаният договор се прави в два екземпляра, по един за двете страни.


Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


За сайта

Кой е онлайн

В момента има 878 посетителя в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.