Търсачка

Банер

Дипломни Информатика, ИТ Софтуер за тестово изпитване Приложение при обучението по Информационни технологии


Дипломна работа, 50 стандартни страници, съдържа таблици, схеми, формули, има съдържание, но липсва литература
Цена: 4.80лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

СЪДЪРЖАНИЕ

ГЛАВА 1. ТЕСТОВЕ И ТЕСТОВО ИЗПИТВАНЕ

3

1. Видове тестове

3

2. Интернет тестове

4

3. Приложни програми за тестове

5

4. Приложение

6

ГЛАВА 2. ИЗПОЛЗВАНИ ПРОГРАМНИ СРЕДСТВА

8

1. ASP.NET

8

2. Microsoft Access

10

3. HTML

12

4. Java Script

14

5. Сървъри

16

6. World Wide Web

19

7. Web браузъри

20

ГЛАВА 3. ОПИСАНИЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА ТЕСТОВЕ

21

1. Софтуер за тестово изпитване

21

2. Добавяне на нов тест

26

3. Редактиране на въпроси и изтриване на тест

31

4. Статистика и резултати за учителя.

34

ГЛАВА 4. РЪКОВОДСТВО ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

36

1. Насоки за използване към ученика

36

2. Насоки за използване към преподаватея

41

3. Администратор

47

4. Програмист

48

ГЛАВА 5. ПРИЛОЖЕНИЕ

49

1. Интернет приложение

49

2. Web страници

50

3. Литература

50

4. Програмен код - приложен към диска в папката

50

ГЛАВА 1. ТЕСТОВЕ И ТЕСТОВО ИЗПИТВАНЕ

1. Видове тестове.

Изпитването чрез тестове набира скорост през последните няколко години като основен тласък му дава това че то е един от най-бързите начини за изпитване и оценяване на голяма съвкупност от хора. Някои от недостатъците на тестовете в най-голяма степен се дължат на това че могат да се получат голям брой грешки при оценяването им. Например много от тестовете които са с избор на отговори могат да се оценяват с шаблони, но при грешен шаблон грешните резултати ще бъдат голям брой. За да се избегне както грешното оценяване, така и териториалните различия тестовете намират широко приложение в компютърните среди. Обучението и оценяването намира все по-голямо приложение в компютърните среди поради гъвкавостта си, т.е. могат да се изпитват и оценяват голям брой хора на различни разстояния в един и същ момент.

Обучението през локална мрежа или Интернет представлява добре конструирани приложни програми, WEB страници и сървъри. Това обучение се реализира с помощта на тестове. В общия си вид тестовете биват 2 вида: отворени и затворени. Отворените тестове представляват форма на изпитване при която е формулиран въпрос и на него се отговаря с произволен текст, въведен от решаващия теста човек. Затворените тестове представляват система от въпрос и отговори като решаващия теста избира правилния отговор от няколко изброени отговора. Когато съществува тест тип “затворен” работата на преподавателя значително се улеснява в сравнение с “отворения” тип тест, защото проверката на теста може да се извърши автоматично.

Ето защо през последните години се появяват все повече тестове тип “затворен”. Вариантите на тестовете са най-различни но те могат да се сведат до 3 основни типа: 1) текстови тест; 2) тест с картини; 3) тест със звук. Комбинациите между различните са много на брой, ето защо програмистите се опитват да направят тестовете “динамични”, т.е. да дадат свобода на преподавателя чрез наличните средства на приложението да създаде голямо на брой количество различни тестове както той желае. Динамиката на създаване на тестовете дава свобода на изпитване в различни области от познанието.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

v:* {behavior:url(#default#VML);} o:* {behavior:url(#default#VML);} w:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

ГЛАВА 5. ПРИЛОЖЕНИЕ

1.Интернет приложение

Приложението на тестовете днес се увеличава, тъй като това е начин за бързо предаване на знания. Когато са разпространени в Интернет интересът към тях е още по-голям. Това е така защото те съкращават време, средства и разстояния за да предаването на знания. С много от тестовете може да се провери интелигентността на човека, решаващ теста, знанията в дадена област и др. Някои от типичните тестове разпространени в Интернет са за получаване на квалификационна степен или за получаване на сертификати.

 

С други тестове може да се кандидатства в определени училища или да се проверяват текущите знания на учениците. Някои от най-ценените тестове в света като SAT, TOEFL, GMAT и др. са широко разпространени из Интернет.

2. Web страници

Страницата на която може да видите готовият софтуер е:

http://itsredno.hit.bg

Самите asp и html файлове са качени на безплатен сървър – http://www.jabry.com/

Тествано и проверено на 01.10.2010 година.

3. Литература

1) Метериали за asp.net от: http://www.w3schools.com/

2) Html в лесни стъпки” – издателство СофтПрес

3) „Въведение в Html” – Ю.Хоптериев: http://e-school.hit.bg/

4) Материали за Java Script от: http://www.w3schools.com/

5) Microsoft Access - http://uroci.net/uroci/17/Microsoft-Access.html

4. Програмен код - приложен към диска в папкатаКоментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


повече категории
Компютърни системи

За сайта

Кой е онлайн

В момента има 1292 посетителя и 91 потребителя в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.