Търсачка

Банер

Каталог Хранителни технологии Бизнес-план на салатен бар


Дипломна работа, 62 страници много по-големи от стандартните, съдържа таблици, формули, схеми
Цена: 4.80лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

1.Представяне на бизнес идеята

Всеки ден ставаме свидетели, как в забързаното ни ежедневие, уморени от работа и жадуващи за почивка, почти не ни остава време за готвене на ястия и специалитети. Пък и ни се иска да излезем навън, да се поразходим, да се срещнем с приятели и да хапнем нещо различно от домашно приготвените гозби. С цел задоволяването на тези потребности, ние смятаме, че можем да предложим нещо ново на пазара в град Добрич- храна, която едновременно засища, съдържа множество витамини и хранителни вещества, и е оформена и поднесена елегантно с подходяща напитка. Именно това е салатата.

 

Щом чуе за салатата, в съзнанието на българина изниква образа на порция от 100-200 грама, от типа “ Шопска “, “ Зеле “, “ Снежанка “ и други, като главното й предназначение е да служи за предястие към основното меню. За да се разчупи тази традиционна представа, концепцията, която фирмата ще следва е да се предлагат салати от порядъка на 400-700 грама, съдържащи различни хранителни компоненти и които са поднесени в приятна и комфортна обстановка. Идеята е салатите да служат като добър повод за събиране на компании и приятели.

 

Инициативата, да се създаде салатен бар в град Добрич, беше благоприятствана и след отчитане на няколко фактора :

Ø нужда от нещо ново и различно;

Ø липса на заведения от подобен род;

Ø липса на предлагане на нискокалорична здравословна храна;

Ø очаквано бързо популяризиране на продуктите на фирмата и позитивно отношение от страна на потребителите;

Ø възможност за бързо задоволяване на нуждите на фирмата от ресурси

/ алтернативни въможности за доставка и избор на доставчици /;

Ø наличие на знания и умения на собствениците на дружеството.

 

В заведението, освен салати, ще се предлагат още пици, сандвичи/тостове, супи, топли и студени предястия, десерти, алкохолни, безалкохолни, енергийни и алкалоидни напитки.

 

За успеха на фирмата и привличането на клиентите, ще се разчита на разнообразието в асортимента, високото качество на продуктите и обслужването, приятната обстановка и приемливите цени.

 

 

 

1. Мисия на фирмата

Hang-over GroupООД ще се стреми да предложи на жителите и гостите на град Добрич богат асортимент от апетитни салати и бързо приготвени специалитети на атрактивни цени, същевременно нискокалорични и здравословни.

 

Hang-over Club е заведение, което ще бъде различно от традиционните барове и ресторанти в града. Уникалността му се състои в това, че салат барът ще е място, където клиентите ще могат да подобрят своето настроение и да забравят всекидневните си грижи. Всичко това ще бъде постигнато, чрез приятната атмосфера, модерния дизайн и чрез качественото и изтънчено обслужване, дължащи се на нашата фирмена култура и на нашия персонал, съставен от възпитаници на Международен колеж “ Албена “.

 

 

 

2. Описание на бизнес дейността

2.1. История на дейността

2.1.1.Създаване и регистрация на фирмата

Търговско дружество Hang-over Group е регистрирано на 01.Април 2003г. от Добричкия окръжен съд, съгласно учредителен договор за създаване на Дружество с ограничена отговорност. Договорът е изготвен на учредително събрание, според разпоредбите на Търговския закон, където бяха регламентирани правата и задълженията на съдружниците и бяха определени паричните вноски за създаване на дружеството. Учредителният договор и уставът са нотариално заверени.

Уставният капитал на “Hang-over GroupООД е в размер на 30 000 лв., депозирани по търговска сметка на фирмата в ТБ” Биохим “- клон Добрич.

В документите по регистрация на дружеството за основни дейности са вписани: ресторантьорство; хотелиерство; търговия с хранителни и промишлени стоки; търговия с художествени произведения, живопис, склуптура, дърворезба, керамика и други разрешени от закона; комисионна търговия; бартерни сделки;производство, закупуване, преработка и продажбана селскостопанска продукция; внос, износ и реекспорт на промишлени и хранителни стоки, селскостопанска продукция и суровини; производство и продажба на безалкохолни и алкохолни напитки, след получаване на лиценз; таксиматрови превози на пътници и товари в страната и чужбина; производство, разспространение и търговия с видео и звукозаписи; търговия с бяла и черна техника; спортно-атракционна и развлекателна дейност, след необходимото разрешение; други дейности, разрешени от закона.

Създаването на дружеството беше предхождано от дълго обмисляне на идеята за развиване на собствена стопанска дейност, от редица проучвания, от лични наблюдения и опит.

 

 

3.1.2. Развитие на бизнес идеята

“ Ние сме това, което са мечтите ни ! / У. Шекспир / “

 

Всеки човек има своя мечта и цел в живота, която следва. Едни желаят да посетят екзотични страни и места, други мечтаят да си построят собствен дом, трети да останат в историята на човечеството с работата си и откритията си, докато мечтата, която се превърна в цел за авторите на настоящия бизнес план, е да открият собствено заведение. Идеята се зароди още в края на 90-те години на миналия век, но поради липса на финансови средства и опит, тя бе отложена във времето до настоящия момент. В периода на отлежаване и узряване на идеята, собствениците на “ Hang-over Group “ООД завършиха своето висше образование в Международен колеж “ Албена “ – специалност “ Мениджмънт и Маркетинг “ и трупаха опит в редица заведения в к.к. Албена и градовете Добрич, Варна и други.

Hang-over Group “ООД е създадена да следва концепцията за промяна в обичайния и традиционен начин на възприемане на заведенията за обществено хранене, като места само за засищане на глада. Съчетанието на нискокалорична и здравословна храна, приятна атмосфера и изискана обстановка, качествено и приветливо обслужване ще изгради един добър имидж на фирмата и на салат бара, като отлично място за почивка и отмора, като предпочитано място за събиране на приятели и компании.

 

 

3.1.3.Име

Hang-over : при справка с английско – българския речник, ще намерим точния превод на думата – махмурлук; главоболие, след прекомерна употреба на алкохол. Изборът на име на заведението и фирмата е неслучайно. То е избрано, за да покаже на бъдещите ни клиенти, че единственото “ нездравословно “ нещо ще е на входа на заведението, впредвид с предлагането на нискокалорични и богати на витамини храни. С името и “ заиграването му “ с клиентите е свързана и нашата рекламна кампания при презентирането на нашето заведение.

 

---------------------------------------------------

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

14. Заключение

Направените разчети за реализация на идеята и финансовите разчети, поместени в настоящия бизнес план, доказват икономическата целесъобразност и привлекателност на проекта. Налице са нов продукт, реален пазар за него, знания и възможности за реализация на идеята. Разчетите на прогнозните приходи и разходи, за прогнозните парични потоци, изчислените показатели потвърждават финансовата привлекателност на проекта и стабилност на дохосите, които са от съществено значение за банковите процедури. Разработеният песимистичен финансов план показва, че дори и при 60% по – малко нарастване за продажбите за 2005г. и 2006г. в сравнение с реалистичния финансив план, ефективността и сигурността на инвестициата не се променя.

15. Приложение

Анкетна карта

Уважаеми клиенти,

Управителят и целият персонал на “Hang-over ClubВи приветстват с добре дошли и Ви пожелават приятни минути в чудесната атмосфера на салат бара.

На вашето внимание представяме анкетна карта, която бихме пожелали да попълните. Чрез нея ние искаме да разберем Вашите впечатления за заведението, Вашите предпочитания, Вашите препоръки и забележки, относно качеството на продуктите, обслужването, обстановката, както и какви нови продукти бихте искали да видитв в нашето меню и т.н.

1. Колко често посещавате салат бара в месеца ?

§ 1 път

§ до 4 пъти

§ до 8 пъти

§ до 12 пъти

§ над 12 пъти

2. По кое време посещавате най – често заведението ?

§ Сутрин

§ Обед

§ Вечер

§ По друго време

3. Кои продукти консумирате най – често ?

§ Салати

§ Супи

§ Пици

§ Аламинути

§ Десерти

§ Напитки

4. Как бихте оценили качеството на продуктите ?

§ Отлично

§ Добро

§ Средно

§ Ниско


Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


За сайта

Кой е онлайн

В момента има 1606 посетителя и 92 потребителя в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.