Търсачка

Категории

Археология, История Аграрни науки Биология, Екология География, Геология Европейска интеграция Етнология, Фолклор Журналистика Икономика    Финанси, Банки    Маркетинг    Мениджмънт    Туризъм    Счетоводство    Международни Отношения (МИО)    Човешки ресурси, Икономика на труда    Макроикономика    Публична администрация    Реклама и PR    Планиране и прогнозиране    Бизнес комуникации и кореспонденция    Социални дейности    Търговия    Стопанска дейност на фирмата, Микроикономика    Агробизнес    Производство, технологии    Транспорт, Логистика    Застрахователно дело Информатика, ИТ Изобразително изкуство Литература Математика Отбрана, Полиция Право Психология Педагогика Политология, Политика Религия Социология Технически науки Физика Философия Чужди езици Горско стопанство Хранителни технологии Съобщения
Банер

Каталог Икономика Планиране и прогнозиране Създаване на фирма за транспортни услуги


Малка дипломна работа, 36 стандартни страници, съдържа таблици, формули, схеми, има литература
Цена: 2.40лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

І. Увод

Част от съвременното ни напрегнато ежедневие са градските и междуградските пътувания. Ежедневно се осъществява служебни пътувания, пътуват ученици и студенти, пътуват хора с цел посещения и контакти с други хора, пътувания с цел отдих, почивка и т.н. Пазарът на пътническите транспортни услуги се разширява много бързо и с това изискванията на пътниците стават все повече относно качественото извършване на тези услуги.

„Евротранс” ООД е дружество с адресна регистрация в гр. Гоце Делчев и възнамерява да се занимава с организиране на пътнически превози по марширута от гр. Гоце Делчев до гр.София и обратно. Дружеството е основано от трима съдружници Мария Димитрова, Димитър Иванов и Елена Маринова.

Фирамата си поставя за цел да разработи този проект, за да прецени ефективността, която би искала да осъществява.

ІІ. Резюме

Като се има в предвид, че Гоце Делчев е град с 32 784 население и е областен център, чиято администрация е подчинена пряко на централните управляващи органи в столицата, това е една от предпоставките, която би могла да бъде и мотивация за откриването на нова автобусна линия. Друга предпоставка е големият брой студенти, родени в Гоце Делчев, които се обучават в София. Като се прибавят и нуждите на населението от общините Гърмен и Хаджидимово би могло да се търси положителен икономически ефект от новата автобусна линия.

Дружеството, занимаващо се с организирането и порвеждането на автобусни превози по марширута Гоце Делчев – София и обратно, има амбиция да предложи услуга, която нито една от съществуващите фирми не предлага.

Главните цели на дружеството са добиване на известност сред широк кръг потребители, утвърждаване на фирмената марка на пазара и реализиране на печалба в размер на 10 000лв.

Фирма „Евротранс” ще предлага пътуване, което ще включва прожектиране на филм, предлагане на закуски, в това число и безплатно кафе и чаша вода по желание; работеща тоалетна и почивки по време на пътуването в случай, когато някой от пътуващите поиска; възможност при наличие на нередности по време на пътуването да се изрази забележка по телефон, свързващ автобуса с главният офис на фирмата.

За осъществяване на превозите фирмата е закупила нов автобус „Мерцедес” снабден с необходимото оборудване за осъществяване на висококачествени пътнически превози.

Цената на превоза ще се определи възоснова на направените разходи и своевременно ще е съобразена с толкова колкото са готови да заплатят потенциалните потребители. Предвижда се тя да бъде 16 лв. на човек и да включва: застраховка на пътника; текущи и армортизационни разходи; печалба.

Фирмата ще наеме четири помещения за продажби на билети - на автогара Гоце Делчев, на автогара Разлог на автогара Благоевград и на автогара София. Билетите ще могат да се продават и в автобуса от сюарда.

За офис на фирмата се предвижда да се използва предоставено помещение от един от съдружниците.

 

---------------------------------------------------------------------------------

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

1. Оценка на риска

За всяко дружество, независимо от това, дали е новосъздадено или вече утвърдило се на пазара, съществуват множество рискове, които затрудняват свободното развитие на дейността. Рискът по своята същност представлява опасност от бъдеща вреда. Съществуват различни фактори, които определят възможността от появата на риск, някои от които са: природата, състоянието на икономиката и обществото, отделния човек, техниката.

В конкретния случай дейността на „Евротранс” ООД е застрашена от риск преди всичко от следните фактори: природа, лошото състояние на пътната мрежа, човека и състоянието на икономиката и обществото.

Природните бедствия като наводнение, градушка, буря могат да застрашат сигурността и живота на пътниците по време на пътуването, тъй като фирмата поема отговорността за своите клиенти. В някои случаи лошите климатични условия по време на пътуването могат да забавят автобуса и да доведат до неизпълнението на срока и допълнителните разходи на фирмата.

Важен фактор, който може да окаже отрицателно влияние върху дейността на „Евротранс” ООД и да я постави в условията на риск се явява състоянието на цялата икономика и обществото. Ако ръстът на инфлацията се покачи, това би довело до намаляване на покупателната способност и жизнения статус на населението. В резултата на високата инфлация страната навлиза в условията на криза, а това от своя страна оказва влияние върху търсенето на продукта на фирмата.

Лошото състояние на пътищата, както и възможната човешка грешка поставят фирмата и нейните пътници на риск. Затова фирмата застрахова имуществото си, също така и своите пътници.

За да предотврати риска от евентуални загуби и фалит, дружеството поставя на управленските постове хора, притежаващи необходимите за подобна длъжност лични качества, умения и образувания.

VІІ Заключение

Да се продават услуги означава преди всичко да се продава доверие в качеството на предлаганата услуга. Само осигуряването на безопастно комфортно пътуване може да осигури на „Евротранс” постоянни клиенти измежду често пътуващите граждани на Гоце Делчев и областта. Проведеното проучване и направеният анализ на бизнес средата и на прогнозираните финансови разчети и показатели обосновават избора на дейността, правната форма и местоположението на фирмата. През първата година вниманието ще се ночи най-вече към популяризиране на фирмата и на предлаганите услуги. Прогнозниче цифри показват, че при 50 и над 50 процента заетост на местата в автобуса, резултатите ще са много добри и ще се гарантират бързото развитие на дейността на фирмата. Намеренията на съдружниците са свързани с купуването на нови автобуси и увеличаване на обслужваните марширутни линии, включително и до дестинации в чужбина. Разработващия екип е убеден, че бизнес проекта ще се реализира успешно.


Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


За сайта

Кой е онлайн

В момента има 606 посетителя и 1 потребител в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.