Търсачка

Банер

Каталог Информатика, ИТ РАЗВИТИЕ НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ


Дипломна работа, 78 страници малко по-големи от стандартните, съдържа диаграми, формули, таблици, има апарат
Цена: 4.80лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

СЪДЪРЖАНИЕ

I. Увод.

1. Мотиви за избор на темата.

2. Съпоставка между основни моменти от дипломната работа в контекста на общото развитие на информационните технологии.

3. Съдържание на дипломната работа.

II. Изложение.

1. Общи тенденции в развитието на Информационните технологии.

2. Представяне на името и дейността на фирма Грамма Компютърс.

3. Маркетингови аспекти при изграждане на имидж – модели и принципи.

4. ПР техники и методи за изграждане на имидж – модели и принципи.

5. Изследване на маркетинговите елементи и ПР-похватите за изграждане на имидж, чрез опита на фирма Грамма Компютърс.

6. Стратегии за бъдещо развитие на фирма Грамма Компютърс

III. Заключение.

IV. Използвана литература.


I. Увод.

1.Мотиви за избор на темата.

1.1. Актуалност на темата.

Нарастващият интерес към развитието на информационните технологии може да бъде обяснен с реалните социални потребности на съвременния човек.

Напредъка в културния и обществен живот у нас през последните няколко години постави компютрите в едно ново измерение, благодарение на което комуникацията между хорските множества се развива с невъобразими темпове.

Актуалната мисъл днес, че владеенето на информацията е най-голямото предимство в съвременния свят, определя комуникационните технологии, като най-голямото достижение от развитието им. Светът трябваше да мине през писмото, телеграфа и телефона, за да преодолее разстояния и време, да удовлетвори необходимостта на хората от контакти, за да достигне до съвременните свръхмодерни системи, осъществяващи глобална комуникация, пренасящи информация в размери, трудно приемани от човешкото въображение.

Ускореното внедряване на нови интерактивни форми на комуникация в България, доведе до бързо и повсеместно развитие компютърните технологии както в техническо, така и в софтуерно отношение.

Една от причините за това се оказаха, политическите промени в страната ни след 10 ноември 1999тодина. Нахлуването на частната собственост, преминамането от планово към пазарно стопанство, промениха всички области на социалния ни живот. Създаде се мощен пазар на компютърна техника предизвикана, от една страна поради нарастваща персонална нужда на хората и от друга, от необходимостта на предприемачите да развиват своя бизнес.

1.2. Значимост на темата.

От изключително значение за устойчивостта на една организация е нейният “публичен образ”. Още по-важно е това за фирмите, развиващи се в сферата на компютърните технологии. Компютърната индустрия, е една от специфичните сред комуникационните технологии сфери, чийто технически характеристики са непознати за голяма част от хората. Повечето хора познават този вид техника дотолкова, че да могат да си служат с нея персонално у дома или на работното място.

За да бъдат изтъкнати предимствата на едни компютър пред друг, е необходимо визуално да бъдат представени и обяснени неговите плюсови качества пред конкурентните му. Затова за фирмите работещи в тази сфера е абсолютно задължително изграждането на уникален и неповторим образ. С всеки изминал ден навлизат нови технологии, които изискват от хората работещи в този бизнес да усъвършенстват своите комуникативни и маркетингови способности.

1.3. Специфични предпоставки за избора – Грамма Компютърс!

Във фирма Грамма Компютърс работя от края на 1998 година, и до днес. Основния мотив, който ме насочи към избора “Грамма Компютърс” бе продиктуван от желанието ми, да създам един истински проект, който да покаже реалния опит на една фирма в процеса на изграждане на образа си пред нейните публики. За мен изборът “Грамма Компютърс” се оказа едно истинко предизвикателство. В процеса на писане на този проект, от една страна натрупах запас от нови знания, а от друга успях да предам опита си на своите колеги.

Когато се разработват проекти, които са обект на действителността е много по – голяма вероятността те да окажат еволюционно въздействие в науката, към която имат пряко отношение, отколкото ако се създават проекти само на теоретична основа.


II. Изложение.

Глава 1.

Развитие на Компютърните Технологии.

1.1. Теоретична част. Общи тенденции в развитието на Информационните технологии.

Кратка история на развитието на компютрите.

Модерното компютъризиране може вероятно да бъде проследено назад до “HARVARD Mk Iи “COLOSSUS” - и двата от 43 година. COLOSSUS е бил електронен компютър е създаден във Великобритания в края на 43 година и предназначен да разбие Немската кодираща система - Lorenz cipher. HARVARD Mk Iе бил електро-механичен програмируем компютър с по-общо предназначение, създаден в Харвардския университет с подкрепата на IBM. Тези компютри са измежду първите от т.нар. “първа генерация” компютри.

Първата генерация компютри са били обикновено базирани върху (жични) електрически вериги, съдържащи вакуумни радиолампи и използвали перфо-карти като основно (непрекъсваемо) средство за съхранение на информацията. Друг компютър с общо предназначение от тази епоха е ‘ENIAC’ (Electronic Numerical Integrator and Computer), който е бил завършен през 1946. Това е бил типичен компютър от първо поколение, с тегло 30 тона, съдържащ 18 000 вакуумни лампи и консумирал около 25 KW електроенергия. Обаче той можел да прави невероятните 100 000 калкулации в секунда.

Следващата голяма стъпка в историята в компютърното развитие e изобретяването на транзистора през 1947 год. Те заменят неефикасните радиолампи с много по-малки и по надеждни компоненти. Транзисторните компютри са обикновено отнасяни към т.нал. “Второ поколение” и са широко разпространени в края на 50-те и началото на 60-те години. Въпреки че използват транзистори и електрически вериги, тези компютри все пак са доста обемни и основно - използвани от университети и държавни учреждения.

 

------------------------------------------------------

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

III. Заключение

Фирма Грамма е класически пример за модерна организация в която възможностите за развитие са много големи. Всъшност, днес повечето частни фирми са изградили свои (специфични) форми на управление и точно това е хубавото. Пазара се разраства непрекъснато, а с него растат и възможностите всеки да избере най-доброто за себе си. Независимо, че комуникациите и в частните фирми се структурират йерархично, добрия мениджър създава мотивация на служителите си, като му позволява да дава съвет и препоръки за подобряване качеството на работа. Нещо повече. В много от случаите той се съгласява с него, подкрепя го, дава му възможност сам да развие идеите си, а това допринася за общия напредък на фирмата му. Разбира се, все още съществуват частни фирми в който преобладават остарелите и монополистични форми на управление. Жалко е за онези мениджъри, които независимо от това, че оценяват възможностите на служителите си, не им позволяват да се развиват в областта в която работят. Може би, в причината за това тяхно поведение се крие страхът, да не би случайно “ученика” да стане по-добър от “учителя” си. Независимо дали това е отговора или не е, по-важното е, че от старите форми на управление са останали само отломки ...А, сега?

Сега живеем в епоха на преход, в която средствата за комуникации – факс, компютър, мобилен телефон...вече преобразиха отношението ни към времето и пространствато, а освен това изменят и връзката ни с работното място. Предметите, които ни заобикалят стават все “по-комуникативни”. Това разбира се не е лошо, но става повсевместно. Свикнали сме всекидневно да работим с компютърни пари чрез електронната карта и е възможно съвсем скоро банката да бъде сведена до екрана на личния ни комютър. Тези промени не могат да не се отразят върху личния ни живот, не могат да не променят начина ни на възприемане на действителността?

Залогът е голям. Едно от проучванията на специалисти от Холандския институт по дизайн показава, че през 2015год. , 50% от стоките, които ще ни заобикалят още не са произведени, нито дори измислени.

Ето защо, са толкова важни знанията и уменията, които придобиваме по пътя на комуникацията. За да можем заедно с по-развитите от нас общества, да влезем в новото хилядолетие, са нужни усилията на всички хора от нашата страна. И колкото по-рано всеки оцени това, толкова по-добро ще е бъдещето на младите хора у нас.


VI. Използвана литература.

1. Франк Джефкинс. Въведение в маркетинга, рекламата и пъблик рилейшънс. В, 1993г.

2. Х. Оксли. Принципи на пъблик рилейшъйнс. Б., 1993г.

3. Х. Ласуел и др. Комуникацията. С., 1992г.

4. Връзки с обществеността и изграждане на доверие. С., 1996 г., Т. Петев и др., сп. Пъблик рилейшънс и реклама септември/октомври 1996г.

5. сп. Пъблик рилейшънс и реклама, брой 1 (5) 1997г.

6. Николова, Н. Бизенс комуникации в организацията. С.,1996г.

7. Маринов, Руси Пъблик Рилейшънс – технология и практика. С., 1995

8. сп. Обществена комуникация брой 7, 8, 9, 1998г.

9. Райков, Здр.Публична комуникация.С., 1999г.

10. Деянов, П. Психология на комуникацията

11. Карнеги, Д. Как да печелим приятели и да влияем на хората. С., 1992г.

12. Десембър, Джон. Интернет: Поглед отвътре. С., 1996г.

13. Благоев, В. Маркетинг. С., 1998г.Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


повече категории
Компютърни системи

За сайта

Кой е онлайн

В момента има 1375 посетителя и 59 потребителя в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.