Търсачка

Банер

Каталог Информатика, ИТ Web базирана система с база данни за реклама и търговско обслужване на фирма за производство на сензори и на нейна дилърска фирма в България


Дипломна работа, 157 страници, по-големи от стандартните, съдържа таблици, формули, схеми, листинг, литература, липсва съдържание
Цена: 4.80лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Увод

Предмет, цел и задачи на дипломната работа

Ø Представяне на проекта

Интернет сайтът е наистина мощно оръжие в маркетинга, но като всяко оръжие, насочено в грешна посока, то може да навреди на собствениците си. Сайтът е решаващата връзка между една компания и нейните клиенти. Публикувайки точната информация в точното време, един уеб сайт може да се окаже най – успешният начин за информиране, проучване и продажба. Много компании обаче не актуализират своите сайтове редовно и навреме и често съдържат страници с противоречива, остаряла или неточна информация. Главната причина за това е, че уеб сайтът е сложна комбинация от нови технологии, графичен дизайн, информационна архитектура и интерфейс.

Ø Предмет на дипломната работа

Предмет на дипломната работа е създаване на информационна система (електронен магазин) за реклама и продажба на сензори (електронна търговия).

В своята най-проста форма терминът "Електронна търговия" се отнася за всяка търговска сделка, осъществена чрез Интернет. Но все пак това е термин, който може да има много значения - от единична страница или уеб сайт, където се продават ограничен брой продукти, до цялостен бизнес, който се основава напълно на онлайн търговията.

Ø Потребители на системата

Потребители на системата са 2 на брой. Но най – значимите потребители това са потребителите купувачи и след това администраторът на електронния магазин за сензори.

Електронната търговия предоставя възможности на клиентите, които досега не бяха възможни. Когато те могат да пазаруват по всяко време, от всяко място, при това удобно и без да напускат работното си място или дома си, е много по-вероятно да се задържат по-дълго в сайта ви и да похарчат повече. Клиентите, които имат повече възможности, са и лоялни клиенти.

Ø Цели на разработката

Целта на дипломната работа е проектирането и внедряването на уеб приложение, което да предоставя продажба и реклама на сензори чрез интернет. Електронният магазин е комбинация от база данни и алгоритми реализирани чрез уеб език и интегриран на уеб сървър. Електронният магазин представлява един доста голям и пълен каталог в който потребителите ще могат да намерят всичко което им е необходимо.

Дипломната работа комбинира в себе си няколко на брой технологии и езици за програмиране които се използват за изграждането на електронния магазин: HTML (Hypertext Markup Language), DHTML, PHP (Hypertext Preprocessor), CSS (Cascading Style Sheets), JavaScript, MySQL и т.н.

I. Обзор – състояние на проблема по литературни данни

В днешно време WEB пространството е много голям пазар и много фирми се възползват за реклама ,набиране на клиенти и информация.

Освен че спестяват доста ценно време и са много удобни за използване, уеб приложенията имат едно огромно предимство а то е предоставянето на някои стоки или услуги без да е нужно да се излиза от фирмата или от вкъщи.

За момента има много такива страници за развлечения или от които може да се пазарува и с всеки изминал ден броя на тези сайтове нарастват.

  1. Какво представлява интернет?

Много хора все още не знаят какво в същност е Интернет и с какво той може да им бъде полезен.

Ø Как може Мрежата да направи бизнеса им по-ефективен?

Ø С какво може да облекчи живота им?

Мненията по тези въпроси обикновено отиват в крайности. Според някои, Интернет е ключът към решението на всичките им проблеми, а според други - Интернет не е нищо повече от място, където децата си играят и си губят времето. Както винаги, истината е някъде по средата. Интернет наистина може да реши много проблеми, но той не е магическа пръчица. В Интернет човек наистина може да се позабавлява, но там той може и много да научи, да развие бизнеса си, да се образова, да се рекламира, да търгува.

ü Интернет - новата икономика

Не се заблуждавайте! Интернет не е нито "нова икономика", нито "нов, виртуален свят", както е популярно да се нарича. Икономическите закони, които действат в Интернет са същите като тези в "обикновената" икономика. Интернет просто разширява границите на класическите методи в маркетинга, търговията, обществените контакти, рекламата.

ü Но какво в същност е Интернет

Технически погледнато, Интернет е просто една компютърна мрежа. Система от свързани един с друг компютри. Безкрайно просто и едновременно с това - велико!

ü Защо пък чак велико

Величието на Интернет се състои в една единствена ключова дума - компютри! Човечеството отдавна разполага с най-различни начини за комуникация - от димните сигнали на индианците, през вестниците, телеграфа, а по-късно - телефона, радиото и телевизията. Едва с развитието на компютрите обаче комуникацията стана наистина пълноценна и всеобхватна.

ü Какво му е толкова уникалното на компютъра

Помислете: нито телеграфът, нито телефонът, нито радиото, нито телевизията, нито вестниците можеха да предоставят едновременно текст, звук, визия, световно покритие, онлайн връзки, и всичко това, допълнено с интерактивност. Това стана възможно едва чрез компютрите и Интернет! Тук идва и още един важен коз на Интернет: достъпността. Никоя друга медиа не е толкова достъпна, колкото е Интернет. Повечето от нас не могат да си позволят да имат собствено печатно издание, собствен радио канал или собствено телевизионно предаване. Да има собствен Интернет сайт обаче може наистина всеки! Но, ще кажете вие, сайтът не е като да имаш собствено телевизионно предаване или собствен вестник ... Напротив! Даже е много повече! Нито радиото, нито телевизията, нито печата не предоставят толкова възможности на едно място - нека отново припомним: текст, визия, звук, световен обхват, актуалност, интерактивност! Сещате ли се за друга медиа, която да ви предлага всичко това едновременно? Друга изключително важна особеност на Интернет е актуалността на информацията, или по-скоро възможността информацията да се актуализира лесно и бързо. Докато при другите медии публикуването на една новина отнема часове дори и на най-бързо реагиращите медии, то актуализирането на една страница в Интернет отнема броени минути! Виждаме как и най-реномираните новинарски канали като CNN, CNBC или BBC вече не само имат свои Интернет сайтове, но и всяка новина първо се публикува в Интернет, много преди тя да се излъчи по телевизията, радиото или публикува в сутрешния вестник.

ü Е добре, какво накратко предлага един Интернет сайт

· В Интернет можете да публикувате практически неограничена като обем и характер информация - фирмени каталози, ценоразписи, инструкции, статистически данни, финансови анализи, реклами, клипове, фотоси и какво ли още не...

· Всичко това, с възможност за пълноцветна графика, илюстрации, схеми, звук, анимации, видео...

· Публикуването е практически неограничено във времето и пространството. Публикуваната от вас информация е достъпна за клиентите ви 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, за всичките вече над 900 милиона потребители на Интернет по целия свят...

· Посетителят има пълен контрол върху това какво, колко и кога да чете, слуша или гледа... При радиото и телевизията самата медиа диктува кога, колко и какво да се слуша или гледа. В Интернет господар е "сърфистът"!

От това следва, че вашият сайт ще бъде посещаван най-вече от хора, които наистина се интересуват от вашата тематика, тоест от хора, които наистина са ваши потенциални клиенти. Никоя друга медиа не е толкова тясно насочена, колкото е Интернет.

· Цялата тази информация може да бъде актуализирана за секунди и промените да бъдат достъпни за целия свят от мига на актуализацията.

· И всичко това, срещу само малка част от сумата, която би ви била необходима за публикуване чрез какъвто и да е друг вид медия.

 

 

-------------------------------------------------------------

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

I. Приложимост на дипломната работа

Ако направим икономическа оценка на нашата информационна система за обслужване дейността електронен магазин бихме установили, че това е една добра инвестиция за фирма която се занимава с продажба на сензори. Защо оценяваме приложението като добра инвестиция? Причините са няколко:

Ø ефтина цена

Създаването и поддръжката на едно web приложение от този вид е сравнително ефтино. Плащаш веднъж и използваш неограничено време. И нека да не забравяме, че освен полезен софтуер една web страница представлява доста добра реклама за която се плаща веднъж. С помоща на роботите (тирсачките) милиони потребители могат да намерят желания продукт само с написване на неговото име. Най – ефтиният хостинг план е около 5 лева т.е. фирмата ще плаща около 60 лева на година които не са кой знае какви пари.

Ø достъпност

Web приложенията са достъпни от всяка точка на планетата където има интернет. Именно това е едно от най – големите предимства на едно web приложение тъй като както клиентите така и администраторите ще могат да се възползват от услугите на информационната система независимо къде се намират и в какви условия.

Ø бърза възвръщаемост

Колкото и скъпа да е изработката на едно web приложение то за много кратко време възвърне капитала който е вложен в него. Фирма която се занимава с такъв тип бизнес нищо не губи от наличието на допълнителен „магазин” (електронен магазин) тъй като кой не би искал да удвои печалбите и да не забравяме че със всеки изминал ден информационните технологии все повече и повече нвализат в живота на хората а хората от своя страа все повече и повече нямат време за пазарувани и ето точно в този момент идват web баираните информационни системи.

Тези три неща които разгледахме са само енда малка част от предимства на информационната систама. Но са достатъчни за да твърдим, че системата е една добра инвестиция която би възвърнала инвестициите на фирмите.

Както споменахме по рано нашето приложение представлява информационна система за обслужване дейността на електронен магазин за продажба на дамска конфекция. Взимайки под внимание темата на дипломната работа и посочените в нея изходни данни мога да твърдя, че уеб приложението е разработено съгласно всички изисквания както от страна на интерфейса (дизайна на уеб приложението) така също и от логиката на програмната реализация. Приложението доста наподобява конкурентните приложения които вече от доста години работят успешно на пазара. Приликата идва от това, че при проектиране сме се съобразили с пазарните изисквания към такъв тип приложение и нека да не забравяме, че ние не сме нито пирвите и нито ще бъдем последните които разработват подобни информационни системи. Системата е направена доста интуитивна, за да могат потребители от различни възрастови групи както и с различни познания в областта на информационните технологии да могат да справят без проблем при работа с приложението.


Заключение

Изводи и преценки за самостоятелно получени резултати

Взимайки под внимание темата на дипломната работа и посочените в нея изходни данни мога да твърдя, че уеб приложението за търсене на партньори и общуване е разработено съгласно всички изисквания както от страна на интерфейса (дизайна на уеб приложението) така също и от логиката на програмната реализация. Приложението доста наподобява конкурентните приложения които вече от доста години работят успешно на пазара. Приликата идва от това, че при проектиране сме се съобразили с пазарните изисквания към такъв тип приложение и нека да не забравяме, че ние не сме нито пирвите и нито ще бъдем последните които разработват подобни информационни системи. Системата е направена доста интуитивна, за да могат потребители от различни възрастови групи както и с различни познания в областта на информационните технологии да могат да справят без проблем при работа с приложението.

II. Използвана литература

1. PHP Професионални проекти

Ø автори - Ашиш Уилфред, Миита Гупта и Картик Батнагар.

Ø година на издаване 2002 година.

Ø издателство „Дуо Дизайн”

2. PHP Manual

Ø автори - Ашиш Stig Sæther Bakken, Alexander Aulbach, Egon Schmid, Jim Winstead, Lars Torben Wilson, Rasmus Lerdorf, Andrei Zmievski and Jouni Ahto.

Ø година на издаване 2004 година.

3. HTML - Самоучител за всеки

Ø автор - Михаел Карбо.

Ø година на издаване 2004 година.

Ø издателствоЕгмонт България.

4. Програмиране и Web дизайн с PHP5, Apache, MySQL

Ø автори - Елизабет Нарамор, Джейсън Гернер, Ян Ле Скуарнек, и др.

Ø година на издаване 2005 година.

Ø издателствоAlexSoft.


Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


повече категории
Компютърни системи

За сайта

Кой е онлайн

В момента има 629 посетителя и 1 потребител в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.