Търсачка

Банер

Каталог Информатика, ИТ САЙТ за село Могилица


Дипломна работа, 61 страници по-големи от стандартните, съдържа таблици, графични елементи, схеми снимки, има апарат
Цена: 2.40лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} table.MsoTableGrid {mso-style-name:"Table Grid"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; border:solid windowtext 1.0pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-border-insideh:.5pt solid windowtext; mso-border-insidev:.5pt solid windowtext; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; mso-layout-grid-align:none; text-autospace:none; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Съдържание

Увод

3

Глава І

6

Създаване на база данни с приложението Microsoft Offiss Access 2003

6

1. Стартиране на Access

6

2 Създаване на база данни за хотелите в Могилица

7

2.1 Таблици

8

3.Заявки, справки

15

4.Формуляри

16

5.Отчет

21

Глава ІІ

25

Технологии и средства за разработване на сайта

25

1. Кратка история за HTML

25

2. Описание на сайта за село Могилица

26

2.1 Заглавна страница

26

2.2 Описание на вътрешните страници

27

2.2.1 Местоположение

27

2.2.2 Фотогалерия

28

2.2.3 Хотели

28

2.2.4 Проект

29

Глава ІІІ

30

Проект за село Могилица

30

Предизвикателство за ученици

30

Задание

31

Модул 1

32

Модул 2

33

Модул 3

39

Презентация и препоръки

44

Ръководство Стъпка по Стъпка за Microsoft Word 2003

46

Ръководство Стъпка по Стъпка за Microsoft Excel 2003

48

Ръководство Стъпка-по-Стъпка за Microsoft Pоwer Point 2003

57

Заключение

60

Използвана литература

61


Увод

През 21-ви век развитието на информационните технологии и в частност Интернет продължава с небивали размери във всички области, където те биха могли да се използват с най-различни цели. Търсенето на рационални начини за тяхното внедряване и оптималното им използване е свързано с много изследователски труд. Благодарение на успехите в тази област, сега сме в състояние да изпратим и получим електронна поща, да се сдобием с ценен файл, да получим важна информация. Ставаме свидетели на внедряването на информационни технологии в сфери на обществения живот, за които преди години беше немислимо и неефективно използването им. С тяхното напредване, се стигна до момент, в който компютри и Интернет могат да бъдат внедрени и успешно и ефективно експлоатирани от все повече домакинства, бизнеси, отделни хора (PDA и мобилните компютри), наличието на бърз и сигурен жичен и безжичен пренос на данни между устройства (WireLess LAN, GSM, GPRS), както и големия брой стандартизирани протоколи, нужни за осъществяването на комуникацията (TCP/IP, HTTP, FTP, SMTP и др.).

Множеството от технологии, което прави възможно всичко това, се усъвършенства във времето, и в настоящето имаме на разположение това множество във вид на готови програмни продукти и среди за разработка на цялостни комуникационни решения, които да удовлетворят всякакви нужди - от обикновения Интернет сайт за забавление, през онлайн магазин за малка и средна фирма, до сложен и мощен клиент-сървър пакет за управление на корпоративни потоци от данни.

Web представлява информационния гръбнак на Интернет. Чрез него са достъпни повечето от ресурсите на глобалната мрежа и все повече технологии се разработват, интегрират и портират към този гръбнак, който направи истински бум спрямо всички останали методи на общуване през Интернет. В днешно време все повече хора разчитат основно на компютрите и Интернет за да се информират, да намират забавление, да общуват, развиват цели Интернет-базирани бизнеси. Така компютърът се превърна в едно изключително примамливо средство за предаване на нашите послания към все по-широк кръг хора.

И именно начините, по които предаваме посланията си на другите, са онези аспекти на технологиите, които правят един продукт конкурентно-способен, интересен за хората, атрактивен, дълготраен в съзнанието, запомнящ се. Т.е. това е един добре премерен компромис, или по-скоро съчетание от визия, съдържание, като в зависимост какъв тип информация представяме се включват и други изисквания към професионалното изпълнение на задачата, например доверие към източника, истинност на информацията, периодично обновяване и т.н.

Крайният видим резултат от разработването на един проект по представяне на каквато и да е информация във Web пространството (Web се е превърнал в съзнанието на повечето хора като синоним на Интернет) е Web страницата, или по-скоро Web сайта, който се състои от множество страници, статични или динамично генерирани.

Съдържанието и тематиката на един Web сайт голяма част от случаите е основната причина в потребителите първоначално да го посетят. А именно нещото, което изиграва голяма роля в това те да останат в него и да продължат да го четат/разглеждат, е дизайнът на интерфейса – първата ключова характеристика на един Web проект. Интерфейс е всичко това, което осъществява връзката между двама човека, човек-машина, между две софтуерни програми, в нашия случай това е изображението на екрана и неговото поведение в отговор на действията на потребителя, общуващ с нашия Web сайт.

Успешният дизайн на един Web проект (в частност Web сайт) се обляга на няколко ключови характеристики:

* изчистеност от излишни елементи;

* степенуване на показването на елементите на екрана според тяхната важност – по-важните на преден план, докато по-маловажните могат да бъдат скрити по някакъв начин;

* неизползване самоцелно на технологии, които с нищо не допринасят за изпълнението на изискванията на проекта. В повечето случаи това води единствено до отблъскващо потребителите утежняване на интерфейса;

* правилно цветово решение на дизайна. Често пренебрегвано изискване, което въпреки добре замисления интерфейс, отблъсква естествените цветоусещания на окото;

* ефективно разположение на елементите на интерфейса – бързо намиране на нужната информация, удобна и интуитивна навигация в сайта, свеждане до минимум на т.нар. “лутане” из навигационните области по екрана.

Другата ключова характеристика на един Web проект е начинът, по който е организирана информацията в него. От гледна точка на разработчика, това са методите, с помощта на които се управлява съдържанието в проекта – използваните технологии и програмни средства. На тяхна база се изграждат програмните модули за връзка с дизайна на интерфейса, който виждат потребителите, и чрез който те комуникират с приложението.

Целта на дипломната работа е проектирането и изграждането на многоезичен динамичен уеб сайт за село Могилица, който да е основен източник на информация за настаняване на туристи в частните домове за гости.

Дипломната работа се състои от увод, три глави, заключение и използвана литература.

Глава първа създаване на БД с приложението на Microsoft Office Access 2003 за хотелите в село Могилица.

Глава втора –направено е пълно описание на функционалността и навигацията на сайта за с. Могилица.

Глава трета – в тази глава е разработен проект за село Могилица, базиран на обучение свързано с разработка на проекти.

Заключение – разработен е лесен за ползване многоезичен динамичен уеб сайт за с. Могилица, който е свързан с базата данни изработена в Microsoft Office Access 2003 и проекта.

 

-------------------------------------------------------------------

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Заключение

Целта на дипломната работа е постигната - разработен е и внедрен напълно работещ и лесен за ползване динамичен уеб сайт за в село Могилица.

Сайтът е изграден със стилен дизайн, подходящ за с. Могилица, като информацията е систематизирана и лесно достъпна. За бързото зареждане на сайта графичното му съдържание е сведено до минимум, като самите графики са оптимизирани по размер и качество. Сайтът е така разработен, че е напълно функционален при достъп чрез най-популярни браузъри: Microsoft Internet Explorer, FireFox и Opera.


Използвана литература

1. Икономическа информатика- том първи.

Автори: Атанас Данев, Емилия Момчилова, Иванна Могилкова, Мая Антова, Мерцедес Николова, Татяна Банчева.

2. Access 2003

Автор: Колектив на издателство Софт Прес

3. Използване на Microsoft Office с образователна цел

Автори: Асен Рахнев, Татяна Дичева, Евгения Ангелова.

4. Обучение, базирано на проекти

Автори: Асен Рахнев, Татяна Дичева, Евгения Ангелова, Стефка Анева.

- www.start.bg–Rodopi;

- www.mogilica.com;

- Други адреси;


Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


повече категории
Компютърни системи

За сайта

Кой е онлайн

В момента има 2004 посетителя и 57 потребителя в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.