Търсачка

Категории

Археология, История Аграрни науки Биология, Екология География, Геология Европейска интеграция Етнология, Фолклор Журналистика Икономика    Финанси, Банки    Маркетинг    Мениджмънт    Туризъм    Счетоводство    Международни Отношения (МИО)    Човешки ресурси, Икономика на труда    Макроикономика    Публична администрация    Реклама и PR    Планиране и прогнозиране    Бизнес комуникации и кореспонденция    Социални дейности    Търговия    Стопанска дейност на фирмата, Микроикономика    Агробизнес    Производство, технологии    Транспорт, Логистика    Застрахователно дело Информатика, ИТ Изобразително изкуство Литература Математика Отбрана, Полиция Право Психология Педагогика Политология, Политика Религия Социология Технически науки Физика Философия Чужди езици Горско стопанство Хранителни технологии Съобщения
Банер

Каталог Икономика Мениджмънт Анализ на работата по качеството във фирма „Виа Индъстрис ” ООД


Малка дипломна работа, 27 стандартни страници, има съдържание, липсва литература,
Цена: 2.40лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

„Виа Индъстрис” ООД е създадена като дружество с ограничена отговорност на 30 юли 1985 г. В началото компанията, стартира като семейна организация и е ориентирана към външната търговия в областта с информационни технологии и стоки за домакинството, то през 1990 г. се променя изцяло дейността й на пазара и тя навлиза в сферата на фармацевтичните и парафармацевтични продукти, основно хранителни добавки и терапевтични козметични продукти.

Споменатите дотук основни направления на бизнеса, обособени в дивизиите – Отдел за хранителни продукти, Фармацевтичен отдел, представляват основните елементи на фирмената структура до днес.

Фирмата продължава своето устремено развитие, като открива изцяло нов фармацевтичен завод, отговарящ на GMP стандартите (Добрата производствена практика), който е един от най-модерните в България и на Балканите. От 2003 г. „ Виа Индъстрис ” ООД притежава разрешително за производство на лекарствени средства, издадено от Държавния институт за лекарствен контрол. Важна повратна точка за по-нататъшното развитие на компанията е откриването и на производство на лекарствени средства през септември 2004 г. По този начин оригиналното портфолио на хранителни добавки, което продължава да бъде „гръбнакът” на фирмените приходи, се разширява с производството на лекарства.

Цялата фирмена история може да бъде описана като период на бърз и стабилен растеж. Стратегическата цел на компанията е да стане най-големият производител на хранителни добавки за Централна и Източна Европа през 2010 г. Въпреки това трябва да се отбележи, че разширяването на фирмата не се осъществява за сметка на финансовата й стабилност.

Мисия и визия на компанията

Ние осъзнаваме задължението си пред обществото за отговорно отношение към здравето и здравословния начин на живот. Нашата цел е да създадем силна централноевропейска компания с амбицията за по-нататъшна експанзия на световните пазари в сегмента на хранителните добавки и лекарствените продукти. Ние се стремим да увеличим пазарния си дял, като растем най-малко с темпа на растеж на отраслите, в които сме активни. Ние желаем да продължим да търсим, да анализираме и впоследствие да инвестираме в нови области, които обещават потенциал за развитие, и за чието развитие в компанията могат да бъдат създадени или съществуват подходящи условия.

- развитие на - производствен и работен капацитет;

- защита и подобряване на околната среда и пълен самоконтрол на дейностите, процеса, продукта и услугите;

Принципи, чрез които желаем да постигнем набелязаните от нас цели:

Фокусираме вниманието си изключително върху нашите клиенти – потребителите – които са основният източник на нашите доходи, и без които нашите усилия не биха имали значение. Ние приемаме предизвикателството да разберем техните нужди възможно най-добре и да ги задоволим чрез осигуряване на висококачествени продукти и обслужване.

С оглед реализиране на нашите бизнес намерения, търсим значителни и постоянни конкурентни предимства в качество, цена, различие и действие на нашите продукти и обслужване.

Разширяваме дейността си на външните пазари чрез развиване на мрежа от чуждестранни филиали, в които пренасяме нашия опит и ноу-хау.

Поддържаме близки и взаимноизгодни отношения с нашите бизнес партньори и снабдители, така че това сътрудничество да е полезно и за двете страни.

Търсим нови концепции и направления и развиваме иновационни програми.

В сферата на фирмената култура ние поставяме ударение върху подобряване на професионализма на служителите и формиране на стабилен екип от специалисти, което разглеждаме като условие за осигуряване на все по-добро обслужване на нашите клиенти.

● възстановяване, подържане, постоянно подобрение  и международна сертифицирана система  по мениджмънт на качество и стандарт ISO9001:2000  и система на мениджмънт по защита на околната среда ISO 14001:2004;

● най - малко един път годишно, чрез семинари и посещения на най - големите панаири и изложения, където ще се проведе обучение на признати специалисти,  със цел да се запознаят  с новите тенденции и  технологии в производството. Тези специалисти , ще които бъдат обособени  да мотивират всички работници за максимално внимание и повишаване качеството на тяхната работа;

● качеството на  суровината ще се осигури чрез закупуване на компоненти и добавки със контролирано влияние върху човешкото здраве само от реномирани и международно признати производители;

● стандарта и качеството на готовите продукти се осигуряват чрез  програмина надзор, контрол и  изпитание на следните важни характеристики на  продукта:

- конкурентна цена

- изпълнение на сроковете по договора

- намаление на краткосрочните  разходи произтекли от съвместната работа по  производствения процес;

- намаляване на общите разходи  за брак по  отношение на общата реализация;

● относно защитата на околната среда, предприятието ще извършвачрез контрол на аспектите и влиянията  на собствените си процеси, продукти и услуги:

- чрез прилагане на законните правила по отношение  защита на околната среда;

- чрез защита на работещите и живущите срещу вреди и други опасни за здравето влияния;

- чрез информиране на работещите, доставчиците и обществеността за  настъпването на аварии, с които би могло да се нанесе вреда на хората живеещи в района на фабриката и овладяването на евентуалните последици върху околната среда;

●  осигуряване на постоянното подобряване на основните характеристики на продуктите и услугите, а по този начин  и на общата успешност в дейността, „ Виа Индъстрис ” ще  извърши чрез непрекъснато увеличаване и подобрение  възможностите на работния процеси:

- чрез развитие на нови и иновативни продукти;

- чрез повишаване на удовлетворението у клиента, чрез ефикасен

§ маркетинг, продажба и обслужван;

- намаляване на времето и общия производствен цикъл за изработка;

- чрез организиранена производствения цикъл

- и подобрение на  функцията  за планиране и управление на

- производството; 

 

 

--------------------------------------------------------

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}


За Виа Индъстрис – заключение и препоръки

Виа Индъстрис е модерна компания, чието производство изцяло се осъществява съобразно изискванията за Добра производствена практика (GMP) – показател за високо качество и прецизност в целия цикъл на производство – от подбора на изходните суровини и материали, през високо технологичния процес на производство и опаковане, до изключителния качествен контрол на всеки един етап от създаването, производството и съхранението на готовия продукт.

Като фармацевтична компания Виа Индъстрис поставя здравето на първо място и непрекъснато разширява своето портфолио, като по този начин се стреми да осигури възможност на хората да вземат превантивни мерки и ежедневно да се грижат за своето здраве.

Виа Индъстрис България е социално отговорна компания. Водена от идеята за по-здравословен начин на живот, компанията стартира дългосрочна социална инициатива „Първа стъпка”. Нашата цел е да накараме хората да живеят по-здравословно. В забързаното ни ежедневие рядко спираме да отдъхнем и поне за минута да помислим за начина си на живот, лишен от движение и спорт, съпроводен с изнервени мигове и нездравословно хранене. И когато проблемът почука на вратата, вече е късно. Ние искаме да провокираме хората да направят Първата стъпка към по-здравословен начин на живот, защото добрите намерения не са достатъчни за реална промяна. Хората трябва да предприемат истински действия, за да подобрят състоянието на своето здраве.

Въпреки големият си успех на българския пазар, Виа Индъстрис трябва да се стреми да разшири дистрибуторската си мрежа и на международно равнище, като по този начин ще намали разходите, които в момента прови за частните доставчици на нейните продукти извън рамките на територията на България. Трябва да се разчита на предимство в производството на по – качествени продукти на базата не само на внедряването на нови технологии и машини на производство, защото до момента фирмата има голям успех в тази област, но винаги е възможен и провал и инвестициите чиято стойност не е изобщо малка, направени в тази насока да доведат, ако не до нейния крах то до големи финансови загуби.


Съдържание

I. Заглавана страница;

II. Представяне на фирма „Виа Индъстрие” ООД;

III. Визия и мисия на компанията;

IV. Принципи, чрез които желаем да постигнем набелязаните от нас цели;

V. Продукти на фирмата;

VI. Аналитично оборудване и лабораторна апаратура – стр.8 - 9 ;

VII. За фирмата – развитие, недряване на новавъведения, инвестиции, партньорства, разширяване на продуктовата линия, Фирмата създасе специален Клуб "Здраве"- полага специални грижи за потребителите; стр. 9 – 12;

VIII. Риск ;

IX. Екипи на фирмата;

X. СИСТЕМА ЗА ОЦЕНКА И АНАЛИЗ НА РАЗХОДИТЕ, СВЪРЗАНИ С КАЧЕСТВОТО;

XI. СТРУКТУРА НА РАЗХОДИТЕ ВЪВ ФИРМАТА;

XII. СТЪПКИ ПРИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА СИСТЕМАТА ЗА ОЦЕНКА И АНАЛИЗ НА РАЗХОДИТЕ, СВЪРЗАНИ С КАЧЕСТВОТО;

XIII. ОСИГУРЯВАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ПО КАЧЕСТВОТО;

XIV. Сертификати притежавани от „ Виа Индъстрис ”;

XV. Доставчици;

XVI. Складова база, съхранение и сигурност;

XVII. Как работи СУК в нашата фирма;

XVIII. Срещани проблеми при внедряване на СУК;

XIX. Пътища към успеха на нашата фирма;

XX. За Виа Индъстрис – заключение и препоръки;

 Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


За сайта

Кой е онлайн

В момента има 584 посетителя в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.