Търсачка

Банер

Каталог Информатика, ИТ РАЗРАБОТКА НА УЕБ САЙТ ЗА ТУРИЗЪМ И ПРОДАЖБА НА ИМОТИ С „DREAMWEAVER”


Дипломна работа, 53 страници малко по-големи от стандартните, съдържа схеми, снимки, графични елементи, има апарат
Цена: 4.80лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}


ВЪВЕДЕНИЕ

Целта на Дипломната работа е да се разработи уеб сайт с продукта на MacromediaDreamweaver, с помощта на който лесно се създават и редактират уеб базирани приложения (последна версия – С S5 ). Има вграден редактор на код за най-разпространените езици за уеб-програмиране като” HTML, CSS, PHP, Java Script и др. Могат да се създават и използват готови шаблони. При обработка на страниците може да се работи в различни режими - за дизайнери, за разработчици или смесен. По-късно Macromedia беше закупена от Adobe Inc. и доразвила Dreamweaver и Flash до най-новите си версии добавяйки им нови възможности и включвайки ги в пакета си Creative Suite. Така се появила серията продукти CS; CS2; CS3, както и най-новата версия CS4, която е пусната в продажба в средата на ноември 2008 г.

Дипломната работа се състои от две глави: Dreamweaver – като първа глава описваща Dreamweaver - професионалната програма за създаване на уеб страници. В тази глава ще разгледаме само най-основните стъпки при създаване на HTML страница. HTML е мета език за описание на форматирани документи. Описанието на документа става чрез специални елементи, наречени етикети (tags). Чрез етикетите се оформят отделните елементи от текста, като заглавия, цитати, раздели, хипертекстови препратки и т.н. Уеб дизайна е изработен и съдържа, текст, таблица, лента с бутони, които водят до информация за сайта HOME, BUY, ARDINO, SIGHTS, RODOPE, CONTACTS, снимки на имоти, хиперлинкове към сайта с текст и галерия към всеки бутон. http://www.rodopirealestate.hit.bg e програмиран в сферата на недвижимите имоти и развитие на туризъма, с който изнася своята информационна база данни в интернет и го прави максимално достъпна за всички и ни запознава с Културно-исорическият туризъм в Свещената планина Родопи, община Ардино. Разнообразната флора и фауна, чистият въздух, уникалните природни феномни и прословутото гостоприемство са предпоставка за развитие на селски, планински, ловен и екотуризъм. Сред най-посещаваните забележителности са средновековният Дяволски мост, курортно-туристическият комплекс „Белите брези”, пещерата Хладилника, тракийското светилище Орлови скали, крепостите Калето,Кривус и Патмос. Родопите са най-обширната планинска верига в България и заемат близо 1/7 от територията на страната. Дължината й е 220-240 км., а ширината – до 100 км. Общата площ на планината е приблизително 18 000 кв. км., около 13 000 от които са на българска територия. Родопите са най-голямата част от Македоно - Тракийския масив и представляват сложна система от различни по височина, дължина, ширина и посока ридове, дълбоки речни долини, тесни ждрела и вътрешнопланински котловини. Родопите предлагат превъзходни възможности за туризъм, благодарение на разнообразната природа на региона, красивите гори и уникалното биологично разнообразие, културното наследство и богатите местни традиции. Благоприятните природни и климатични условия са една от причините за заселването на планината от праисторически времена, за което говорят многобройните археологически останки от Неолита, Тракийската цивилизация, I и II Българско царство. Вековното османско владичество също оставя своя отпечатък върху културата и традициите в района. В много села и градове могат да бъдат видени архитектурни образци от периода на националното Възраждане (18 – 19 век). Днес в Родопите живеят заедно различни етнически и религиозни групи, запазвайки своите вековни традиции и култура.


ГЛАВА ПЪРВА

1. КРАТКО ВЪВЕДЕНИЕ В „DREAMWEAVER

„Dreamweaver” е професионална програма за създаване на уеб страници. Сред многото софтуерни продукти на различните конкурентни компании, „Dreamweaver” е може би една от най-добрите и функционални програми. Освен че поддържа различни web стандарти, този продукт се отличава от другите програми за уебдизайн с това, че не наслагва прекалено много излишен код и в повечето случаи страниците, изработени с него са съвместими с всички браузъри. В тази глава на дипломната работа ще разгледаме само основните стъпки при създаване на HTML страница. Използва се „Macromedia Dreamweaver” MX2004, която се стартира. След като се зареди, се появява прозорец, с който се създава нов документ. От полето Create New се избира HTML, както е показано на фиг.1, след което се отваря празна страница.

 

 

---------------------------------------------------------

 

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

2.3.4. Исторически паметници

В общината са запазени материални следи от древни епохи и култури. Най-старите исторически пластове са от новокаменната, бронзовата и желязната епоха и носят белезите на тракийската, гръцката,римската и византийската цивилизации.

Южно от Ардино по протежение на стария античен път могат да се видят загадъчните „ Орлови скали” – стотина отвесни каменни ниши с кълтурно предназначение, издълбани на недостапно място по времето на траките. Датирани са от 5-4 в. Преди Христа.

„Орлови скали” са предизвикателство за любителите на пешеходния туризъм и са предпочитани за фотосафари.

Край село Башево се издигат руините на крепостта „Кривус”. Някога с помощта на подземен тунел жителите на крепостта се снабдявали с питейна вода от реката, която обгражда „Кривус ” от три страни. Сега от нея е останала само цитаделата.

2.3.5. Дяволски мост

Дяволският мост е един от най-впечатляващите архитектурни шедъоври, дело на средновековни майстори. Построен е през 14 век на пътя от Беломорието през Ксантийския проход (Еледже) до вътрешността на Тракия. Дължината му е 56 метра,а шираната 3,5м. Състои се от три свода, като височината на централния достига 11,50 м. Върху един от ключовите му камъни е открит гравиран малък хексагон, наричан „Печатът на Соломон”. Оттук в миналато са минавали тежки кервани със стока за пазарите в Горнотракийската низина. Под моста тече р. Арда, която образува каньон с прекрасни меандри. Мостът се слави със своята здравина и устойчивост. Удържал е напора на водната стихия през вековете. Обявен е за исторически паметник. Дяволският мост е знаков за малкото родопско градче. Неговите жители са го „патентовали” като герб на населеното място.

До там води туристическа екопътека, а за търсачите на силни усещания се организира тур с велсипеди. Бреговата ивица е идеална за пикник, плаж и риболов. На разположение на туристите са заслон и барбекю. В околностите му вирее уникалното растение родопски силивряк, известно още като Орфеевото цвете или безсмъртниче. Легендата разказва, че то е родено от кръвта на митичния певец и че в него е заключена тайната на дълголетието. Латинското му название е haberlea rodopensis. Има го в Червената книга на защитените видове.

2.3.6. Култура

7 са читалищата в община Ардино. Освен библиотечно обслужване, те развиват любителско-художествено творчество и културно-просветна дейност. Част от самодейците са лауреати на национални и международни конкурси. В общинския детски компклекс репетира вокална група „Звънче”, гастролирала на фестивали в цяла България, както и на празника на детето в Бурса. Трупата за стари градски песни е носител на награди от събора „Балканфолк” във Велико Търново, редовно участва и на фестивала „Море и спомени” във Варна. Формацията за автентичен родопски фолк има над 30-годишна история. Многократно е отличавана на събора в Копривщица. Популярни са още ансанбълът за местен турски фолк „Ардино” и съставът за турски танци. Освен да съхрани духовните ценности на своята територия, ръководството на общината си поставя за цел да разшири проучвателската и събирателската дейност и да консервира всички паметници на културата.

2.3.7. Бит и поминък

Община Ардино има дългогодишни традиции в селското стопанство. Тук се отглежда най-добрият ориенталски тютюн. Голяма част от обработваемите площи са заети с никотинова суровина. Напоследък обаче местните хора се преориентират към алтернативно замеделие – билки, етерично-маслени култури, гъби. Неслучайно Ардино се слави като Меката на пачия крак. Естествените пасища благоприятстват развитието на животновъдството, а отсъствието на промишлени замърсители прави района изключително подходящ за производството на екологично чист мед и пчелни продукти.

2.3.8. Музей, занаяти

Битът и ритуалите на местното население през вековете са онагледени в постоянната експозиция на възтановения етнографски музей. Неговата сграда е строена в края на 18 век и до 1912 година в нея се е помещавал щабът на турския военен гарнизин. В двора му имало барутен погреб, един от малкото в България, който е запазен и до днес. Наскоро Ардинският музей е реставриран напълно и в него е подредена сбирка от археологически и етнографски експонати, както и картинна галерия. В село Жълтуша все още са живи старите традиции в тъкачеството. Почти във всяка къща и до днес чевръсти стопанки тъкат пъстри китеници, губери и халища. В действащите ковашки работилници леят подкови за късмет. Грънчарите изработват глинени сачове за катми. Майстори ваят сувенири от камък и дърво.

2.3.9. Религия

В община Ардино живеят представители на две основни етнически групи –турци и българи. Всички те заедно посрещат своите религиозни празници и взаимно уважават вярата си. Макар и малобройна, православната общност има своя духовна обител – църквата ”Св. Архангел Михаил”. Тя е възтановена с доброволни дарения на хора от двете вероизповедания и всяка година на храмовия й празник християни и мюсюлмани се събират заедно на курбан. Почти всяко село има свой ислямски молитвен дом, а в центъра на Ардино се намира най-голямата двувърхова джамия.

2.3.10. Лов и риболов

Община Ардино разполага със сериозен потенциал за развитието на международен ловен туризъм. Дивите прасета, сърни и елени привличат чужденци с точен мерник от различни краища на Европа. В Дивечовото стопанство „Гайдарци ” край с. Русалско се развъждат муфлони. Реките и язовирите в района гъмжат от кефал, балканска пастърва, черна мряна, распер, морунаж. Туристическият информационен център предлага на желаещите екзотичен „Рибарски тур”. Той включва разходка с лодка из яз. Кърджали и атракционен риболов. Маршрутът задължително завършва с родопска трапеза, в която гвоздеят е специалитетът пържен сом с мед.


Заключение

В днешно време, изработването не уеб страници стана една от най-разглежданите теми в света. Поради големия интерес на много хора по целия свят, множество софтуерни компании започнаха да разработват програми за уеб програмиране. За разработката на представения в дипломната работа уеб сайт за туризъм и продажба на имоти е използван продукта на Macromedia – „Dreamweaver”. Продуктът дава отлични възможности за създаване, управление и поддържане на уеб сайтове. Притежава приятен интерфейс и е максимално улеснен за потребителя. Заданието на дипломната работа е постигнато чрез създадения сайт, намиращ се на адрес www.rodopirealestate.hit.bg, който е насочен в областта на популярзиране на културно-историческия туризъм в ''Свещената планина'' - Родопи, община Ардино.


Литература

  1. Уикипедия
  2. Uroci.net
  3. Dreamweaver8.hit.bg
  4. Родопско краезнание – Кърджали 2001
  5. Родопите.бг
  6. Google.bg

 


Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


повече категории
Компютърни системи

За сайта

Кой е онлайн

В момента има 1871 посетителя и 50 потребителя в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.