Търсачка

Категории

Археология, История Аграрни науки Биология, Екология География, Геология Европейска интеграция Етнология, Фолклор Журналистика Икономика    Финанси, Банки    Маркетинг    Мениджмънт    Туризъм    Счетоводство    Международни Отношения (МИО)    Човешки ресурси, Икономика на труда    Макроикономика    Публична администрация    Реклама и PR    Планиране и прогнозиране    Бизнес комуникации и кореспонденция    Социални дейности    Търговия    Стопанска дейност на фирмата, Микроикономика    Агробизнес    Производство, технологии    Транспорт, Логистика    Застрахователно дело Информатика, ИТ Изобразително изкуство Литература Математика Отбрана, Полиция Право Психология Педагогика Политология, Политика Религия Социология Технически науки Физика Философия Чужди езици Горско стопанство Хранителни технологии Съобщения
Банер

Каталог Икономика Планиране и прогнозиране Бизнес план на ресторант "Фантазия" гр. Боровец


Малка дипломна работа, 30 страници по-големи от стандартните, съдържа снимки, графични елементи, таблици, схеми, има литература
Цена: 2.40лв.
Безплатно
Спестявате: 100.00%
Задайте въпрос за този материал

v:* {behavior:url(#default#VML);} o:* {behavior:url(#default#VML);} w:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Съдържание

v Резюме……...…………………..………………................2

v Кратко описание на бизнес-идеята и продукта (услугата)...3

v Предварителни данни, прогнози и информация…...…….....3

v Визия и мисия на фирмата………………...…………......5

v Цели пред фирмата…………………………………..…...6

v Маркетингов анализ……………………………………..7

v Предизвикателства пред бизнеса и отговор на тях….……8

v SWOT анализ……………………………………..............9

v Маркетингов план……………………………….………11

v производствена програма………………………………..12

v Oрганизация и управление…………………………..…...19

v Предполагаеми количества на продажбите…………..…...21

v Изводза възвръщаемостта на инвестицията ……..……...25

v Прилижения …………………………………………….25

v Използвана литература ..........................................................29


Ресторантът ще бъде категория 3 звезди, общо 25 маси.

Þ адрес - гр. Боровец, ул. “Ропотамо” 17

Þ фирма - мениджър - “ФАНТАЗИЯ 2013” ООД

Þ контактни лица – Борислава Георгиева

Þ телефони0888747009 или 0899111345

Þ факс – 0750 32308

Þ webside –www.restaurantfantaziq.com

Þ e-mail restaurant_fantaziq@abv.bg

1.РЕЗЮМЕ

Разработен е бизнес план за планиране, проектиране и създаване на ресторант в гр. Боровец - България. Събран е богат материал, изпълнен с предварителни данни, прогнози и информация. Изтъкнати са предимствата на планинския регион, в който е разположен гр. Боровец –релеф, климат, инфраструктура, развитие на туризма и т.н.

Прогнозирани са продажбите в ресторантта през първитетри години, както и са установени изискванията към паричните потоци, възвръщаемостта на вложените инвестиции. Целите на бизнеса са ясно дефинирани - както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Събрана е подробна информация за пазара като цяло, в който се намира бизнеса – разгледан е потенциала за растеж, новите продукти и икономически тенденции. Посочени са причините за развитие на бизнес идеята - създаване и експлоатация на три звезден ресторант в гр. Боровец, България - икономически, отраслови, регионални и демографски. Специално внимание е обърнато на факторите за успеха на основната бизнес идея.

Проведен е маркетингов анализ –клиенти на бизнеса, географски обхват на пазара, потенциал за растеж, удовлетворяване на клиентите/начин на тяхното обслужване, анализ на търсенето и сегментиране на пазара.

Предизвикателства пред бизнеса и отговорът на фирмата към тях са разгледани и анализирани обстойно - потенциален пазар (тенденции и развитие), конкуренция, слаби страни на фирмата и противодействие на тях, законовите разпоредби.

Специално място е отделено на конкуренцията в околностите на бъдещия ресторант, както и в целия курорт Боровец. Конкурентните ресторанти са анализирани по отношение на цени, качество и разнообразие на предлаганите услуги, работно време и пазарен дял.

Отделно са показани нуждите от съответния квалифициран персонал, необходим за печелившото и ефективно функциониране на ресторанта. Показани са длъжностните характеристики на основните видове персонал в ресторанта, изискванията към тяхното образование владеене на чужди езици, съгласно Наредбата за длъжностите в туризма. Разчетен е фонд работна заплата за всички служители за първия сезон на ресторанта - 5 месеца.

Финансовата част на бизнес плана включва разчети за печалба, основни и оборотни средства, баланс и паричен поток.

2. Кратко описание на бизнес-идеята и продукта (услугата)

Ресторант “ФАНТАЗИЯ” ще бъде нов, средно голям ресторант, разположен в планинския курорт Боровец. Разполага с двадесет и пет маси. Идеята е ресторанта да предлага на своите клиенти необходимото внимание и уважение, за да се чувства всеки от тях като наш най-важен гост. В тази насока отговорник салон посреща с усмивка всеки, който влезе, и учтиво ги настанява.

Създаваме уют и комфорт в приятна обстановка и задушевна атмосфера, допълнени от красящите всяка маса живи цветя и свещи.

Сепаретата дават чувство за уединение, което прави ресторанта ни годен за бизнес обеди и вечери. Чистотата на масите, приборите, и чашите е от жизнена важност – затова всичко бива “гледано под лупа” преди да се предложи на клиента. Предлагаме богат избор на ястия от европейската и българската кухня. За по-добра представа за ястията, които се предлагат, сме осигурили снимков материал в менюто, който да покаже, но и да изкуши.

Така ние не предлагаме на гостите си просто храна, а им осигуряваме възможност да се насладят на прекрасния вкус на блюдата, приготвени от майстори-готвачи.

3.Предварителни данни, прогнози и информация

3.1 Предимства за бизнеса в дадения регион

Курортът предлага великолепни възможности за почивка през цялата година. Лятото е прохладно, а снежната зима – мека. Но истинското му очарование може да се види и почувства през зимата. Тогава хармонията с природата е пълна. Отличните възможности за зимни спортове и най-вече за ски, привличат хиляди почитатели на планината от България и от чужбина. На тяхно разположение са над 45 км разнообразни по трудност ски-писти, групирани в 3 района: Ситняково-Мартинови бараки - 8 писти, Маркуджик - 4 писти и Ястребец - 3 писти. Пистите “Ястребец” са най-класни и на тях се провеждат всички по-значими ски-състезания в курорта. Десетки километри са и пистите за ски-бягане и биатлон.

Курортът е бил вече два пъти домакин на Световната купа по ски- алпийски дисциплини, затова и нашият хотел предлага ски услуги, които смятаме че ще оформят една част от печалбата на настоящия хотел. Наличието на силен туристически ресурс в лицето на исторически и културни забележителности, красивите вековни гори на Източна Рила, кабинковата въжена линия до връх Ястребец (2363 м н.в.- слизайки от нея човек попада сред Рилския рай, насреща му са най-високите върхове на планината - Мусала, Малка Мусала, Иречек, Дено, Алеко), благоприятния топъл климат, непосредствената близост на Сръбската, Македонската и Гръцката република, ангажираността на общината да развива туризма като приоритетен икономически отрасъл дават сериозни основания за предприетата инвестиция да бъде успешна и рентабилна. Ако трябва да бъдат синтезирани, отличителните характеристики на региона са изключително богатото биологично разнообразие, туристическите забележителности, екологичната й чистота и т. н. Ето защо приоритетите в бъдещата дейност на общината са тясно свързани с развитието на туризма във всички негови форми – спортен, планински, екологичен, активен, алтернативен и др. Голям е интереса на съседните ни държави (Сърбия, Македония и Гърция) към развитието на планинския, спортния, екологичния и така наречения селски туризъм. Важен факт е и богатата на културни ценности история на общината.

Местоположение

Разположен на 1300 м надморска височина върху северните склонове на Рила планина, в самото подножие на връх Мусала, Боровец е най-големият планински курорт в България. Той е лесно достъпен от цялата страна и е само на 70 км от София и на 120 км от Пловдив. Боровец е свързан с първокласна шосейна мрежа със Самоков, София, гара Костенец, Дупница. Поддържа редовен автобусен транспорт с тях, като до Самоков автобусите са на 30 мин.

Климат

Прохладното лято (средна юлска температура 15.2°С ), меката и снежна зима (средна януарска температура 4.8°С), здравословният климат превръщат курорта в привлекателно място за почивка.

Условия за ски


Ски-пистите са с дължина над 45 км, различни по степен на трудност. Пистите се поддържат в отлично състояние и са обозначени с маркировки на различни езици.
Ски училището в Боровец е с международна известност и разполага с над 200 ски инструктора, владеещи различни езици..
За туристите са създадени много удобства, но най-впечатляващ е лифтът връх Ястребец. Капацитетът му е 1200 души на час, а до върха достига за 23 мин. Маркирани пътеки водят до различни части на планината. Походът до Мусала е с продължителност 6 часа.

 

--------------------------------------------------------------

 

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

2.Стойност на малоценни и малотрайни предмети

Те са нормируеми стойностни средства и според предназначението и цената си се делят на две групи

-съдове и прибори

-други инвентарни предмети, работно и униформено облекло и др.

Наименование

Брой

Ед.цена (лв)

Обща стойност (лв)

1.Памучни покривки

100

4,00

400,00

2.Платнени салфетки

500

2,50

1250,00

3.Чинии

0,00

- дълбока ф25

200

1,70

340,00

- плитка ф23

200

1,60

320,00

- плитка ф21

200

1,30

260,00

- плитка ф19

200

1,30

260,00

- плитки ф11

100

0,80

80,00

- плата

30

3,50

105,00

4.Лъжици

0,00

- за супа

250

1,20

300,00

- за десерт

150

0,80

120,00

- за чай

100

0,70

70,00

- за кафе

100

0,60

60,00

5.Вилици

0,00

- голяма

250

0,80

200,00

- средна

250

0,70

175,00

- десертна

150

0,60

90,00

6.Ножове

0,00

- голям

250

1,20

300,00

- среден

250

1,20

300,00

- малък

150

0,80

120,00

7.Щипка за лед

60

1,30

78,00


Коментари на клиенти:

Все още няма коментари за този материал.
Моля, влезте в системата с потебителско име и парола, за да оставите коментар.


За сайта

Кой е онлайн

В момента има 1442 посетителя и 47 потребителя в сайта

Намерете ни в Facebook


© 2010 znanieto.net Всички права запазени.
znanieto.net избра за свой хостинг партньор Viscomp.bg

Изграден с помощта на Joomla!.